expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

6. 2. 2015.

Styling Studio - Karijera - Sve o njemu, pomoc, saveti

Hello dollies!!!

Izvinite na neaktivnosti, ali trenutno se vodi rat izmedju mene i nastavnice biologije, khm...
Danas cu vas provesti kroz svoju karijeru, dati vam par saveta i objasniti kako je to biti stilista.
P.S. POGLEDAJTE SNEAK PEAK ZA NOVI ROMAN OVDE.
Takodje cu vam napisati sve o Styling Studiju, ili kako ga lutke u zargonu zovu, karijeri. Dakle, ako razmisljate o kupovini karijere, prvo pogledajte ovaj post. Ovde pise zasto je on dobar a zasto ne, sta treba da znate pre nego sto ga otvorit i nekoliko malih saveta  :)

Pa, krenimo! :)

Ja sam jako dugo zelela studio za uredjivanje drugih lutaka. Sa drugaricama koje takodje igraju stardoll bih rasprostrela cebe na travi, lezala, gledala nebo i mastala o mnogo cemu, izmedju ostalog i o studiju za uredjivanje. Kad sam od roditelja dobila prvu uplatu, odmah sam kupila studio i odusevila se! :)
Stylist Studio kosta 149 stardolara.

Zasto je studio dobar:
-zato sto je to jedan od nacina da vasa lutka bude popularnija
-zato sto ako volite modu i oblacenje ovo ce biti savrseno ubijanje stresa
- zato sto mozete i zaraditi nesto (MALO) novca
-zato sto pretrazivanjem u SS mozete pronaci predmet koji vam se dopadne, otici u straplazu i kupiti ga, a nikad ga nebiste videle da nije bilo SS-a
-zato sto mozete vezbati sastavljanje outfita, i na sd i u rl

Zasto studio nije dobar:
-zato sto kosta puno novca
-zato sto ga mogu imati pretezno ss clanovi
-zato sto moze da vam dosadi

Pre nego sto kupite studio, obavezno procitajte ovo...
Ako kupujete studio da biste zaradile novac, prestanite odmah, jer necete nista zaraditi. Od prodanog outfita vi dobijate samo 10% iznosa, ostatak ide stardolu. Ljudi retko kupuju u sd tako da mozete zaraditi 20-30 sc, a platili ste ga 149 sd. Ako ga kupujete zbog mode, outfita i iskazivanja svog stila, okej. Ako ne, nemojte. Klijente morate redovno proveravati i ako vas nego zamoli da ga uredite odmah, morate to i uraditi.

Dobro razmotrite svoju odluku, jer 149 stardolara nije malo novca.
Pazljivo procitajte to sto sam napisala i jos jednom razmislite.

Dakle, resile ste da ipak kupite studio?
Ne? Pa, mozete izaci, a mozete i ostati i procitati do kraja. Nikad se ne zna kad ce vam ovo trebati. :)
Da? Odlicno, nastavite da citate, imam jos toga za vas.

Kupila sam studio.... Sta sad?

Kupile ste studio, vase zelje su ispunjene. ada je vreme za malo kreativnosti. Vreme je da sredimo nas studio! ;)
(Kliknite na sliku da biste je uvecali)

Pre svega, morate napisati prezentaciju svog studija.
U toj prezentaciji pozdravite sve koji udju u njega, a onda napisite nesto o sebi i studiju. Pogledajte moju prezentaciju i uzmite inspiraciju iz nje. (NE KOPIRAJTE). Samo pazite, prilikom pisanja prezentacije imate pravo samo na 150 slova, zato pazljivo birajte reci.
Sa leve srane izaberite pozadinu svog studija. Ja uvek biram desnu, ali vi izaberite onu koja je vama lepsa. Takodje, tu imate i opciju gde mozete zatvoriti studio (sto je po meni glupavo, ali kako god).

(Kliknite na sliku da biste je uvecali)

Sada, kada ste odabrale pozadinu koju zelite, vreme je da opremite studio predmetima koje zelite. Mozete ga napuniti svojim predmetima, a mozete to uraditi i sa oredmetima koje dobijete uz studio. Jednostavno, pustite masti i kreativnosti na volju i uredite studio kako zelite. Kada ste gotove, samo ga spremite kao sto spremate apartman. ♥

Sada, pogledajte par saveta kako da vas studio uspe. ♥

1. Za pocetak, da biste sakupile klijente, morate svima staviti do znanja da ste stilista. Mozete to uraditi tako sto cete slati poruke na chat-u svima, upisivati se u knjige gostiju lutaka i klubova, ostavljati tu poruku svuda gde je neko moze videti, poslati poruku celom svetu (sto se placa, ali najbolje uspeva).

2. Redovno proveravajte studio i kad vidite da imate klijenta, uredite ga odmah i to tacno onako kako je on to trazio.

3. Uvek uredjujte klijente onako kako vam oni zatraze. Ako napisu DO 100 starkovanica, NEMOJTE ih uredjivati za 67 stardolara. Tako vam niko nikad nista nece kupiti, a i prestace da vam dolaze u studio. Tako cete samo propasti.

4. Ako klijent nije tacno rekao koju boju zeli, pogledajte u lutku. Pogledajte boju koze, karmin, mindjuse, naocare, kosu i slicno. Na primer, devojci koja je crnikanja bi prelepo stajala bela haljina, a onoj koja ima roze pramenove roze haljina.

5. Redovno tematski sredjujte studio. Za Uskrs, Bozic, Dan zaljubljenih, MSW takmicenje, leto i slicno. ♥

6. Kada uredite klijenta, ukazace vam se opcija gde cete moci da mu posaljete kratku poruku uz outfit. Napisite nesto kao 'Nadam se da ti se dopada! Ako da, obavezno ponoo dodji u moj studio. :)'.

7. Ispod vas ekarijere nalazi se precica za Top Listu. Pronadjite svoju lutku na njoj i pratite napredak. :D

To bi bilo to! ♥
Nadam se da sam pomogla. ♥
Kako vam se svidelo? Komentarisite (15 poena)

2 коментара:

  1. Mene je ovo interesovala puno i hvala što si nešto ovako napisala.A kad npr. napraviš outfit za 300 sc da li ti tad oduzmu tih 300 sc ili ne??

    -MilenaColl27 ♥♥♥

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne, ti ne placas outfit. Placa ga samo musterija, i to u slucaju da resi da ga kupi. Ako ona kupi outfit ili neki predmet iz outfita, ti ces dobiti 10% posto provizije od cene tog predmeta/outfita. Ako, na primer, farmerke kostaju 10 sd i klijent ih kupi, ti dobijas 1 sd. ♥

      Избриши