expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

27. 3. 2014.

Sminkanje za pocetnice - Make up sa Nathalie♥

Hejj!!!
Kompjuter sa Photo Scape mi je pokvaren, pa dok cekamo da se sredi objavicemo nesto sa tatinog poslovog laptopa :D
Spremila sam vam par reci o svakoj vrsti sminke. Pa prvo da kazemo ness o sminkanju.

Sto manje, to bolje!
Crsto na televiziji, ili na ulici, vidjamo devojke i zene koje imaju toliko sminke da izgledaju kao da su upravo sisle sa pozornice. Previse sminke na licu nikada ne ulepsava. Na nasem licu ne treba da dominira sminka, vec mi licno! Sminka treba da istakne ono sto je lepo, sakrije nedostatke (ako ih ima) i pokaze nasu jedinstvenost.

Puder

Mnogi misle da puder steti licu, da zatvara pore i pravi bore, da zbog njega devojke dobijaju akne i bubuljice. To uopste nije tacno! Puder (i stetni i u prahu) ne samo da ne steti licu - Vec je vrlo koristan. On stiti kozu od vetra, sunca, gladnoce, suvog vazduha i prljavstine. Vazno je samo da uvece dobro ocistimo lice.



Maskara
Izbegavajte cesto izvlacenje i  uvlacenje cetkice za maskaru iz tube, gore-dole, jer tako u maskaru ulazi vazduh (koji je isusuje) i prasina (koja je zagadjuje). Maskaru nanosimo pravo na trepavice jednog oka. Dok se to susi, namazemo drugo oko, pa jos jedan sloj. Za svakodnevni make-up koristimo crnu maskaru, a za uvece - pustite masti na volju pri odabiru boja! ;D

 
Rumenilo
Tamnijim rumenilom mozemo osenciti lice - nanesemo malo duz linije kose, stavimo malo na bradu i slepoocnice, i nravno ispod jagodica i pink ili crvenog rumenila. Vodimo racuna o tome da rumenilo ne nanesemo: isuvise nisko,  isuvise visoko, u obliku kruga, a narocito ne previse!
https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTtgVBsX7gO1ue6wER8PEIY2_nN5FtbbqZaFf1W2NgXaVk3ti7qyA
Sjaj za usne i karmin
Karmin na usne nanosimo laganim pojretom od spoljasnjih strana ka sredini. Kada zavrsimo, na usne pritisnemo papirnu maramicu i uklonimo visak, ali pazimo da ga pritom ne razmzemo!
Pakovanje i boju biramo po ukusu.


Senke za oci
Vazno je da ih iskombinujemo sa dobom dana, prilikom, bojom karmina. Da ih nanesemo ravnomerno i sto manje moguce. I da lepo kombinujemo boje. Sa njima mozemo izgledati kao Beauty Queen, ali i kao klovn. Tako da PAZITE!


To je to!!! Sada znate po nesto o svakoj vrsti sminke. Drago mi je da sam vam pomogla. Koristite sminku umereno, i izgledacete bozanstveno.
Komentarisite♥

2 коментара:

  1. Анониман27.3.14. 16:53

    Hvala, posluzice mi :P
    ~ marija.maja16

    ОдговориИзбриши
  2. ALO BRE OVO JE BLOG O STARDOLLU A NE O OBLAČENJU!DRUGO VEROVATNO SE STALNO MALTERIŠEŠ PUDEROM I ŠMINKAŠ KAD VEĆ SVE ZNAŠ...SRAMOTA BRE IDEŠ U OSNOVNU A ĐŠMINKAŠ SE...A IMA JOŠ JEDNA STVAR PA DETE DRAGO KAKO PUDER NIJE ŠTETAN? OMG UBIJ SE

    ОдговориИзбриши