expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

18. 3. 2014.

Sminka koju svaka devojka treba da ima - Make up sa Nathalie

Hejj!!!
Pisem vam ovaj post jer zelim da vam pokazem osnovne komade sminke koju svi treba da imamo.
Narano, malo je skuplje, ali bez te sminke jednostavno ne mozemo.
Dobra okolnost je da se puno sminke dobija od akademije, pa je ne moramo kupovati. Evo nekih komada bez kojih ja ne izlazim iz apartmana na stardoll-u xD
Mislim da se vidi, ali mozete uvecati klikom. Crna olovka po ceni od 4 sd. Dobra je da dodamo volumen trepavicaa, moze se koristiti umesto maskare. Ali ako oci potpuno uokvirimo njome, one ce izgledati manje.
Mislim da se vidi, ali mozete uvecati klikom. Bela olovka za oci po ceni od 4 sd. Stavlja se u uglove ociju u svakom sminkanju i povecava oci. Odlicna za svaki make-over, slaze se uz sve.
Bela senka, cena 6 sd. Koristi se kao i bela olovka, samo sto moze i kao podloga za bilo sta. Stavljamo je ispod obrva, a mozemo je iskoristiti i da ucinimo neku senku svetlijom.
Maskara (za duzinu trepavica). Kosta 4 sd i odlicna je za svake oci. Naravno, iz daleka gledano ce sjediniti vasu senku (ma koje da je boje) sa ocima, pa doprinosi i urednosti sminkanja.
Maskara (za sirinu i volumen trepavica). Ima gotovo ista svojstva kao i tanka maskara, samo sto kosta manje (jeftinija je). Njena cena je 3 sd. Mozete je kupiti cim dobijete 3 sd u dnevnom poklonu xD
Crna senka po ceni od 6 sd (kliknite da uvecate ako treba). Odlicna da dodate efekat laznih (vestackih, umetnih) trepavica na oci. alo skuplja, ali vredna.... Ja ne mogu bez nje, a vi?
Romenilo (kliknite da uvecate). Konacno nesto besplatno! Dobija se od akademije i cena je 0sc. Inace vecina devojaka pomisli da je jeftino i beznezno pa ode u starplazu i plati rumenilo 8 sd. Ja sa tih 8 sd dala na prelepu jaknu umesto na sminku koju sam vec dobila. Zasto bih je placala? Ovo rumenilo je odlicno uprkos svojoj ceni!
Neutralni sjaj za usne koji se takodje dobija od akademije. Iliti karmin. Svaka devojka treba da ima jedan napadan i jedan lezeran karmin. Ja svoj LUXE od 20 sd koristim samo kada muvam nekog decka, ili kada se igram sminkanja  (:

Dakle, za ovo treba ukupno izdvojiti 27 sd i 0sc. Znam da zvuci puno, ali mozete ustedeti pa kupiti, ili kupovati jedno po jedno, kad imate novca. Tako cete uvek moci da izgledate lepo i elegantno, a da ne mislite da li vam se slaze uz odecu (crno i belo se slaze uz sve).



Evo primera za make-up koristeci ovu sminku:

Sve je jasno na slici, nema potrebe za objasnjavanjem.

To je to.
Kkao va se cini? 
Da li se slazete?
Da li imate nesto da dodate/uklonite?
Komentarisite.
Voli vas vasa

Нема коментара:

Постави коментар