expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

15. 12. 2014.

Spasi me (Hej ti)! 11. deo


Hello dollies!

Trebace mi cudo da uspem sve sto se od mene ocekuje za sutra...

No, okej...
Dakle, evo nastavka romana.
Iako nije bio dovoljan broj vas koji su zeleli nastavak, resila sam da ga objavim...
Ovde krece drama.
Let's go!


____________________________
Hej ti!
-11. deo-
______________________________________

Probudila sam se malo ukocena.

Onda sam shvatila da i dalje lezim uz njega i opustila se.
Ustala sam sa sofe. On je i dalje soavao. Prisla sam prozoru i pritisla dugme hza podizanje roletne. Sacekala sma da se podigne dovoljno tako da njemu ne smeta i onda iskljucila podizanje.
Otisla sam u kuhinju i napravila sebi solju vrelog kakaa, prisla prozoru i gledala kisu kako pljusti spolja. Obicno bi me ovakva kisa smorila i rastuzila, ali sad sam bila previse srecna da bi me tamo neka kisa spustila na zemlju.
Danas idem u muzicku. Ok, pisti govorna sekretarica. Poruka. Mama.
Amelija, tvoj otac i ja dolazimo veceras u sest. Imam nesto mngo vazno o cemu zelim da pricam sa tobom.
Zvuci ozbiljno. Kao da je ljuta. Zasto bi bila ljuta? Sta sam sad uradila?
O BOZE. Jutros je trebalo da dodje ona devojka sa francuskog i da uzme nesto! Cekaj malo...
Otrcala sam do vrata i pokusala da ih otvorim. Bila su otkljucana. Kako je ta devojka uopste usla ovamo??
Mora da joj je mama dala kljuc.  Vratila sam se sa soljom kakaa u ruci i sagla se da pomazim Lusi koja je mahal repicem i isplazila jezik. Tek se bila probudila, ali bila je spremna za novi dan koji ce provesti igrajuci se.
“Sta je, mala? Ko je moja devojcica? Jeste, ti si!“
Uspravila sma se i osetila sam kako me neko hvata oko struka. Sekund kasnije zapljusnuo me je njegov miris, a onda sam osetila njegove usne na vratu.
Nasmesila sam se.
“Dobro jutro, ti“, rekao  je.
“Hej“, rekla sam. „Hoces da pojedes nesto? Caj? Kakao?“
“Nista, hvala“, rekao je.
“Mama je ostavila jako cudnu poruku“, rekla sam. „Slusaj“.
Pustila sma mu poruku. Kad je cuo, rekao je samo: „Pa, ima nesto da prica sa tobom. U cemu je porblem?“ Uhvatio me je oko struka i pokusao da me poljubi. Zaustavila sma ga rukom.
Odvojila sam se. Koraknula sam malo unazad.
“Ali, zvucala je ljuto“, rekla je. „Sta ako je iz nekog razloga ljuta? Trebalo je da se vrate tek za 3 dana! Nesto nije u redu... Ona nikad ne zove tatu otac ako nije zesce besna“.
Ben je prevrnuo ocima.
“Preterujes“, rekao je. „verovatno im je Italija dosadila ili tako nesto. Hoces da odemo na klizanje? Pre par dana se otvorila ledena dvorana“.
“Okej“, rekla sam smeseci se sto sam vedrije mogla, iako sam se jako jako jako plasila od onoga sto me je cekalo kad mama dodje. Ipak, pristala sam i dala sam mu ruku.
Otisli smo do ledene dvorane i Ben je kupio karte. Ja nisam bila toliko losa na ledu. U stvari, bila sma prilicno dobra. Ali sam onda shvatila da u odnosu na Benovo klizanje, moje je poput Bambija na ledu. Kretao se lako i brzo i bio je sto puta sigurniji od mene. Na ledu nije bilo nikoga sem jedne mame sa malim decakom i nas dvoje. Pruzio mi je ruku. Klizali smo zajedno. Bio je mnogo bolji od mene, ali cinilo se da mu to nije vazno. U jednom trenutku je decak na drugom kraju dvorane pao i poceo da se dernja i ja sam se okrenula i izgubila ravnotezu, ali me je uhvatio oko struka i uspravio.
"Pazi, bre", rekao je smeseci se.
Klizali smo jos oko sat vremena i onda smo dosli kuci.
"Ok, mama i tata dolaze u sest. Sad je pola tri. Ja cu sve lepo da sredim i slozim, za slucaj da JESTE ljuta, makar za to nece moci da mi pridikuje.  A ti ces da odes kuci i da dodjes kad te budem zvala jer hocu da ih upoznas. I oni to hoce. Okej?"
"Jasno, gospodine kapetane".
Krenuo je da izadje, ali su se u tom trenutku otvorila vrata i kroz njih je uletela mama, vukuci dva kofera za sobom. Krenula sam da joj pridjem i uzmem joj 1 kofer, ali samo mi je odbrusila: "Sklanjaj mi se s puta!", i odletela u svoju sobu gd eje ostavila kofere. Onda je izasla iz nje, i rekla: "Sedite oboje za sto. Dug razgovor je pred nama", a onda je usla u kupatilo i oprala ruke.
Ben i ja smo se pogledali.
Kada je rekla oboje mislila je na Bena I mene, ali kako je znala za njega? Nije ga poznavala? Nikad ga nije videla? Postoji li mopgucnost da nas je videla zajedno? Ne. Kako onda... ?
Pokazao mi je glavom ka dnevnoj sobi i ja sam posla i sela za sto.  Seo je pored mene.
Cula sam mamu u hodniku kako govori: "Udji, Anita. Pravo pa levo".
Sledila sam se. Anita je Benova mama.
Obe mama su usle i sele preko puta nas. Obe su izgledali besno. Moja mama je bila besna kao ris, sto sam zakljucila po bori koja joj se javljala na celu kad pobesni. Mrzela sam tu boru. Ona je znacila da je mama ljuta kao osica. Sto je bora veca, to je mama ljuca.
Mama je sela, uzela mobilni i pocela da gleda nesto. Listala je. Radila je to jako dugo. Svi su bili u tisini. Uspela sam da ulovim sekund da pogledam u Bena. Gledao je u svoju mamu, koja je izgledala manje ljuta od moje.

Posle dvesta godina, mama je nasla ono sto je trazila i pruzila ruku u kojoj je bio telefon preko stola.
"Objasni mi ovo, Amelija", rekla je.
Na slici smo bili Ben i ja. U sred Lare Kroft. On je spavao, a ja sam spavala naslonjena na njega. Kosa mi je pala preko lica. Bila je rasuta po njegovim grudima, a njegova ruka bila je preko mojih ramena.
Sledila sam se. Mozak mi je odjednom stao i svaki atom u mom telu je brideo i vibrirao. Bila sam prestravljena. Kosa mi se podigla na glavi. Otkud, kog djavola, ta slika u maminom telefonu, kad je ona bila u Italiji nocas? Sat na zidu iza nas pokazivao je 08.05. Iznenada sam ukapirala. Pa mamina ucenica je usla u stan da uzme to, slikala nas i poslala mami. Ali, ne razumem. Zasto bi to uradila?
Mama se okrenula ka Bendzavinovoj mami. Bila je to zena sa zategnutom pundjom na glavi, strogog pogleda. Pokazala joj je sliku i rekla: "Moja ucenica, Hejzel, poslala mi je ovo dok smo bili u Italiji. Zgranula sam se i prvim letom doletela ovamo".
Na pomen imena HEJZEL trgla sam se i momentalno pogledala u Bendzamina. I on je pogledao mene.

Imao je isti zaprepasceni pogled kao ja. HEJZEL ide kod mame na francuski. HEJZEL je bila u mom stanu. HEJZEL je poslala mami sliku Bena i mene. Pa naravno! Bolesna je od ljubomore. I htela je da unisti ono sto mi imamo... I nasla je savrsen nacin. Znala je da moji ne znaju za nas dvoje pa nas je lepo slikala, dok mi pojma nismo imali sta se dogadja.
Mama je vratila pogled na mene.
"Pa, Amelija?", pitala je ostro.
"Mama", rekla sam. "Htela sam da ti kazem cim se..."
"NE ZANIMA ME!", vrisnula je. Tipicna mama. Pita te ensto, ti krenes da odgovoris i ona te ucutka.
"KAKO SI MOGLČA DA DOVEDES DECKA KOGA NE POZNAJEM DA PRESPAVA A DA ME NISI NI PITALA NI OBAVESTILA? ODAKE TI IDEJA ZA TAKO TUPAV KORAK? STA AKO SE PREDOMISLI I RESI DA TE SILUJE DOK SI SAMA? STA ONDA?!"
Bila sma prestravljena. Suze su mi polako klizile niz lice. Osetila sam Benovu ruku kako se ispod stola steze oko moje. Bila je topla i meka.
"Hej, hej", rekao je Ben, "Gdjo Termopolis, zaboravljate da sam ja zaljubljen u nju! Kako mozete uopste id a pomislite da..."

"TI me ne ZANIMAS! Ja samo hocu da cujem nju!"
"Mama, on je u pravu", rekla sam. "Dovela sam ga ovamo zato sto mu verujem. Razumes?"
"NE RAZUMEM! Nikad nisi imala decka ranije! Kako se samo usudjujes da..."
"MAMA! Secas li se veceri pre nego sto ste kretali za Siciliju? Secas li se da sam POKUSALA da ti kazem da postoji decko koji mi se mnooogo svidja koji me je tog dana poljubio prvi put? A ti si rekla da cemo pricati kad dodjete? Tada sam planirala da vam kazem. I tebi i tati. I stvarno ne shvatam..."
Anita me je sasekla. Rekla je:
"Bendzamine, polazi. Idemo odavde. Ova zena ocigledno misli da si ti neki divljak koji siluje malu decu (STA? JA malo dete?). Ustaj."
Ben je pustio moju ruku i ustao.
Pogledala sam za njim. Mama je rekla: "Amelija, ne mrdaj. Kaznjena si do daljnjeg".
Ben i njegova mama su izasli iz stana, a mama je nastavila da me gleda.
"Mama, secas li se kad ste mi ti i tata saopstili da ste kupili stan koji je stotine kilometara daleko od moje stare skole i prijatelja? Kad sam morala da odem sa mesta na kome sam odrasla? Secas li se sta si mi rekla? Ne brini, mila. Taj grad je divan. U njemu ces se lepo uklopiti. Nacices nove prijatelje, i novi dom. Mozda ces se i zaljubiti. To s rekla. E pa, mama, to je upravo ono sto mi se desilo. Ovo measto je sada moj dom. Imam drugarice. I da, zaljubila sam se. Jako. I, sta si ti uradila? Kaznila me. Je l' to ono sto si uradila, mama? Kaznila me jer sam konacno zaljubljena?"
"NE! Kaznjavam te zato sto si nekog nepoznatog dovela da prespava u MOM stanu!"
"Mama, on i Viktorija su nesto najbolje sto mi se desilo od kakao ste me naterali da odem! Ne mogu da verujem da mi ovo radis!!"
"AMAN, DETE, JESI LI TI LUDO? Jesi li svesna sta je sve moglo da ti se desi, samoj s njim u stanu? Nema izlaska iz kuce do osamnaestog rodjendana! Ima da ides samo skola-kuca i kuca-skola! Tog decka vise neces videti! Pa da vidim kad ces da smognes hrabrosti da pozoves decka u goste! Mrs u sobu!"
Otrcala sam u sobu, zalupila vrata i sela na pod ledjima oslonjena na njih. Zabacila sam glavu i zaplakala. Moj zivot je unisten.

Khm....

No koment :D

Ali cete vi ostaviti komentare, jer nastavak sledi posle petnaest ocena 'Zanimljivo' ispod mog potpisa i deset komentara (15 poena).

29 коментара:

  1. Nesto najbolje sto sam u zivotu procitala....Neznam sta vise da ti komentarisem,sve sam ti vec rekla,svaki deo je sve bolji i bolji...Meni ne zanimaju poeni,nego da tebe i tvoj presavrseni roman nahvalim :D
    Toliko od mene,jedva cekam sledeci deo!
    Ljudi komentarisite i kliknite na "Zanimljivo" jer ce jedino tako doci sledeci deo ;)
    ♥♥♥ MissSaritaJo ♥♥♥

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман15.12.14. 21:16

    Wow,predobro.Uzivala sam citajuci.Jedva cekam nastavak da vidim sta ce se desiti.Ocena za roman je 100000000/100000000 :)
    KittySarah1122

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман15.12.14. 21:18

    Najbolji roman ikada!Svaka cast Natalija :)Ti zasluzujes 1000 komentara,a ne samo 10....
    StarMicaHeart

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман15.12.14. 21:23

    Ja msm da je 12. dio xD

    Da znaš kako sam ljuta na (njenu) mamu... -.- Roman je presavršen, radnja je preextra.. Ma nemam riječi, preperfect *------*
    I da, sada sam povezala, pa ona se zove Amelia Thermopolis, kao iz Princezinih dnevnika :D

    -Lina ^-^

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман15.12.14. 22:14

    wow! preesavrseeennn *___* rođena si da pises romane! svaki deo je sve zanimljiviji i zanimljiviji! jedva cekam nastavak! molim vas,komentarisite!
    -anastevic05

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман16.12.14. 18:02

    Jaooj , roman je savrsen. *----------* Pa , ti zaista imas dara za pisanje i uopste nije vazno kako se ko zove u romanu , najbolji je. ;) Samo tako nastavi , mnogo si talentovana. ♥ Da li si mozda razmisljala da budes pisac kada odrastes? :D Mislim , to bi bilo sjajno , jer si mnooogo talentovana i imas ideja , mastu tj. :*

    -CuteGirlTara ♥

    ОдговориИзбриши
  7. Анониман17.12.14. 18:25

    Roman je savrsen!Nemam reci!Svaka cast!

    ОдговориИзбриши
  8. Анониман17.12.14. 18:25

    Preeeedivno je!Mnogo sam ljuta na mame!

    ОдговориИзбриши
  9. Zanima me samo,koliko ova Amelija ima godina?

    ОдговориИзбриши
  10. Анониман20.12.14. 12:48

    Mene samo ovdje zanima, jel tebi inspiracija pornjava il što? Daj pokušaj romane zadržati malo classy a ne ovdje stavljat gotove činove. Jok, nije očito da su se jeb*li noć prije. Samo su spavali, jel? I super primjere daješ djeci koja rastu. Ovdje ima djevojčica od 7-15 godina, a ti ove najmanje učiš da mogu s koloiko god prespavati kod dečka, poje*ati se, ne reći mami i slično. Svaka čast, Milice. Uzor si. Btw, pravopis i stil su ti kaotični.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pre svega, moje ime je Natalija. Drago mi je.
      Veoma, veoma, veoma mi je zao zbog tebe. Osecam ogromno sazaljenje prema tebi zbog uslova i okruzenja u kome odrastas, jer oni ocigledno nisu prikladni za dete. Ne znam imas li roditelje i ako imas, kakvi su ti roditelji, cim si odmah pomislila na TE stvari u mom romanu. Draga moja, Amelija i Ben su gledali film naslonjeni jedno na drugo. Zaspali su i probudili se u istom polozaju. Izmedju te dve radnje nije bilo nicega sem spavanja, mada znam da je tebi zbog okolnosti u kojima zivis tesko da u to poverujes. Ja mladjim devojkama dajem primer da to NE treba tako, jer, kao sto vidis, pokazujem im maminu reakciju. Videces sta ce se dalje desiti. Ako postoji bilo koji nacin na koji mogu da ti pomognem, reci. Posto vidim da ti je pomoc ocigledno preko potrebna.

      Избриши
  11. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  12. Анониман20.12.14. 22:53

    Jako super roman, svaki deo sve bolji i bolji. I ja sam sad povezala ime sa Amelijom Termopolis iz Princezin dnevnik. Btw, Natalija da li si sve delove te knjige pročitala?

    ОдговориИзбриши
  13. Natalija,sve pohvale.Imas dara za pisanje.Roman je perfektan i jako mi se sviđa.Svaki dio je sve bolji i bolji.Samo tako nastavi. :D

    monsterhigh2891

    ОдговориИзбриши
  14. Анониман21.12.14. 09:51

    Roman je najbolji na svetu!Obozavam ga :)
    StarMicaHeart

    ОдговориИзбриши
  15. Kao prvo,želim da ti kažem da imaš dar za pisanje romana.U tom,kao i u svakom "poslu"(u tvom slučaju pisanje) ima i uspona i padova.Većini se sviđa kako ti pišeš,a ovaj anonimac gore je pravi primjer za ljubomoru.Valjda on/ona želi da piše kao ti,a ne ume,i onda pokušava da nađe razlog nečega što ne valja u romanu,ali za sada toga nema.To je to što želim da kažem vezano za onaj komentar gore.Ne bih da trošim svoje vrijeme na tu glupost od anonimca (izvinjavam.se,ali moram) i poručujem i tebi tako.
    Šro se tiče romana,komentari iznad su sve rekli,tako da nema svrhe sve da se ponavlja.Želim ti da nastaviš i dalje da ovako prekrasno pišeš.
    -EmanaaKoll

    ОдговориИзбриши
  16. Sve pohvale, imaš velikog dara za pisanje! Roman je predobar. :-3

    Ladybughaha

    ОдговориИзбриши
  17. Анониман21.12.14. 13:05

    Ti imas dara stvarno! Ja ne brojim vise poene, dosadilo mi xd Pa ovo stvarno nije do poena. Ali ovo je savrsenstvo-savrsenstva, ne mogu vjerovat kakve ti ideje i kakvu inspiraciju imas za ovaj roman. Prelijepo pises i sve je tako dramaticno i romanticno. Jako mi se svidja ovaj dio, obozavam kad se nesto zaplice i događa. Ti MORAS postat spisateljica kad odrastes, stvorena si za to! I jedva cekam sljedeci dio, stoo prije ga objavi! ♡♥☆★

    CucaStar1

    ОдговориИзбриши
  18. Анониман21.12.14. 13:16

    Sviđa mi se :) Jedino mi je malo teško čitati srpski! Ne znam baš sve riječi :/

    ОдговориИзбриши
  19. Анониман21.12.14. 14:13

    Roman je odličan, bas me zanima kako ce riješiti problem s roditeljima.Samo me zanima jel roman inspiriran nekim romanom koji vec postoji jel ako je definitivno ga moram procitati *---* -loveladynika123

    ОдговориИзбриши
  20. Анониман21.12.14. 15:06

    I mene to zanima jer ima dečka koji prespava kod nje.

    ОдговориИзбриши
  21. Анониман21.12.14. 18:24

    roman je supp ja ga obozavam citati i jako mi se svidjaaaaa
    lara111lil

    ОдговориИзбриши
  22. Анониман21.12.14. 19:26

    Roman je kull...Mnoooogo mi se svidjaaa....
    jannettxx

    ОдговориИзбриши
  23. Nešto preedobro.Stvarno je odličan. ja_sam_cool_123

    ОдговориИзбриши
  24. Odlicno je! U dahu sam ga procitala

    AvriKitty

    ОдговориИзбриши